Deze heerlijke Coconut Snowball-koekjes hebben een zachte, zandkoekachtige textuur en zitten boordevol kokossmaak. Ze vormen een mooie en unieke aanvulling op elke koekjesbak.
Heerlijke kokos-sneeuwbalkoekjes
Deze smakelijke kleine koekjes zijn de droom van elke kokosnootliefhebber die uitkomt! We hebben de boter vervangen door kokosolie om ze een extra boost kokossmaak te geven. Het geeft deze koekjes ook een zachte, zandkoekachtige textuur die gewoon in je mond smelt. Daarna doopten we ze in een eenvoudig glazuur en geraspte kokosnoot en voila. Ze zijn absoluut heerlijk en even mooi om naar te kijken. Ze vormen een geweldige aanvulling op de koekjesbordjes voor de feestdagen en zijn ook nog eens super aanpasbaar.
Als je geen grote fan bent van geraspte kokosnoot, kun je deze koekjes ook beleggen met hagelslag, gehakte noten of gemalen snoepriet. En ook al verlies je het ‘sneeuwbal’-uiterlijk, het roosteren van de kokosnoot geeft deze koekjes een heerlijk knapperige, nootachtige smaak.
Ingrediënten die je nodig hebt om kokos-sneeuwbalkoekjes te maken:
- Meel voor alle doeleinden
- Kokosnootolie
- Suiker
- Griekse yoghurt
- Melk
- Vanille-extract
- Zout
- Poedersuiker
- Geraspte Kokosnoot
Kokosnoot-sneeuwbalkoekjes maken:
- Meng droge ingrediënten. Voeg bloem, suiker en zout toe aan de kom van a staande mixer. Roer het snel door om te combineren.
- Voeg de natte ingrediënten toe. Met de mixer op laag, voeg de kokosolie eetlepel voor eetlepel toe aan de droge ingrediënten. Voeg de Griekse yoghurt en het vanille-extract toe en roer om te combineren. Het deeg ziet er enigszins kruimelig uit. Als het te kruimelig is om er balletjes van te vormen, voeg dan een beetje melk toe, een halve eetlepel per keer, tot je de juiste consistentie krijgt.
- Vorm er balletjes van. Gebruik een koekjeslepel om deegballetjes te vormen, ongeveer 1 inch groot. Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bakken. Bak koekjes in een voorverwarmde oven van 375 graden gedurende 10-12 minuten of tot ze heel lichtbruin zijn. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Maak het glazuur. In een kleine kom, garde Combineer de poedersuiker, Griekse yoghurt en melk. Het glazuur moet dun genoeg zijn om de bovenkant van de koekjes er gemakkelijk in te kunnen dopen.
- IJs de koekjes. Doe de geraspte kokosnoot in een ondiepe kom. Zodra de koekjes zijn afgekoeld, dompelt u de bovenkant van de koekjes in het glazuur en vervolgens in de kokosnoot. Genieten!
Tips & Suggesties
Vervangingen:
Wil je het veranderen? Hier zijn enkele andere smakelijke topping-ideeën:
- Geroosterde geraspte kokosnoot
- Gehakte noten
- Hagelslag
- Verpletterde snoepstokken
- Gewoon glazuur
- Dompel in gesmolten halfzoete chocolade
- Vervang de melk door limoensap en voeg een theelepel verse limoenschil toe.
- Sla het glazuur over en rol de koekjes in poedersuiker als ze nog warm zijn
Hoe bewaar je overgebleven kokosnoot-sneeuwbalkoekjes:
Bewaar overgebleven koekjes in een luchtdichte verpakking gedurende 3-4 dagen. Je kunt ongeglazuurde koekjes ook 2-3 maanden invriezen.
Houd je van kokosnoot? Hier zijn meer heerlijke kokosrecepten om te proberen:
Kokos sneeuwballen
Deze heerlijke Coconut Snowball-koekjes hebben een zachte, zandkoekachtige textuur en zitten boordevol kokossmaak. Ze vormen een mooie en unieke aanvulling op elke koekjesbak.
Porties: 36 koekjes
Calorieën: 138kcal
Topping
- 1 1/2 kopjes ongezoete geraspte kokosnoot
Koekje
- Verwarm de oven voor op 375 ℉.
- Voeg de bloem, suiker en zout toe in de kom van een keukenmixer. Meng tot gecombineerd.
- Laat de mixer op een lage stand draaien en voeg de kokosolie ongeveer 1 eetlepel per keer toe. Het deeg moet er enigszins kruimelig uitzien. Voeg de vanille en de Griekse yoghurt toe en meng totdat grote stukken deeg aan elkaar beginnen te klonteren.
- Het deeg zal enigszins kruimelig zijn, wat normaal is. Als het te kruimelig is om er balletjes van te vormen en blijft barsten of breken, voeg dan 1/2 eetlepel per keer meer melk toe.
- Gebruik een koekjesschep om deegballetjes van ongeveer 1 inch groot te vormen. Werk het rollen tot ballen af met je handen. Plaats de deegballen op een met bakpapier beklede bakplaat met een tussenruimte van 1 1/2 inch. Bak gedurende 10-12 minuten of tot ze heel lichtbruin beginnen te worden.
- Haal uit de oven en breng over naar een koelrek.
Glazuur
- Voeg in een middelgrote mengkom Griekse yoghurt, melk en poedersuiker toe en klop tot een gladde massa met een handmixer tot alles gemengd is. Het glazuur moet dun genoeg zijn om er gemakkelijk een koekje in te kunnen dopen. Voeg indien nodig meer melk toe, 1 theelepel per keer.
- Zodra de koekjes zijn afgekoeld, doopt u de bovenkant van elk koekje in het glazuur. Doop vervolgens in de geraspte kokosnoot. Laat de koekjes volledig afkoelen voordat u ze opbergt. Genieten!
Calorieën: 138kcal | Koolhydraten: 18G | Eiwit: 1G | Vet: 7G | Verzadigd vet: 6G | Meervoudig onverzadigd vet: 0,2G | Enkelvoudig onverzadigd vet: 0,4G | Cholesterol: 0,1mg | Natrium: 27mg | Potassium: 26mg | Vezel: 0,4G | Suiker: 11G | Vitamine A: 3IU | Vitamine C: 0,03mg | Calcium: 5mg | Ijzer: 0,5mg
www.superhealthykids.com
Natalie Monson
Ik ben een geregistreerde diëtist, moeder van 4 kinderen, fervent liefhebber van eten en sterk voorstander van gezonde gewoontes. Hier vindt u veel heerlijke recepten vol fruit en groenten, tips om uw kinderen beter te laten eten en intuïtieve eters te worden en veel hulpmiddelen om uw gezin te voeden.
Meer informatie over Natalie