Dessertbox.beDessertbox.beDessertbox.be
Font ResizerAa
  • Home
  • Gezond eten
  • Koekjes
  • Woestijnbars
  • Cupcake
Reading: Citroenbundtcake met citroenglazuur
Share
Font ResizerAa
Dessertbox.beDessertbox.beDessertbox.be
Search
  • Home
  • Gezond eten
  • Koekjes
  • Woestijnbars
  • Cupcake
© 2024 Dessertbox.be Alle rechten voorbehouden.
Dessertbox.be > Blog > Cupcake > Citroenbundtcake met citroenglazuur
Cupcake

Citroenbundtcake met citroenglazuur

Francis
Last updated: January 24, 2024 7:44 am
Francis Published November 14, 2023
Share
SHARE

 

Contents
INGREDIËNTENTAARTIJZERINSTRUCTIESTAARTIJZER

19 juli 2023 Door Linda Laat een reactie achter

 

INGREDIËNTEN

TAART

  • 270 g bloem voor alle doeleinden
  • 1 1/2 theelepel. bakpoeder
  • 1/2 theelepel. natriumcarbonaat
  • 1/4 theelepel. schilferig zout
  • 175 g zachte boter
  • 270 g kristalsuiker
  • 1 eetl. citroenschil (van ca. 2 citroenen)
  • 3 grote eieren
  • 200 ml (3/4 kop + 1 1/2 eetl.) yoghurt (2-3% vet), op kamertemperatuur.
  • 50 ml (3 1/2 eetlepel) vers citroensap (van ongeveer 1-2 citroenen)

IJZER

  • 180 g poedersuiker
  • Schil van 1 citroen
  • 1 eetl. zware room of melk
  • Een snufje zout

INSTRUCTIES

TAART

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een braadpan van 1,75 liter in met boter en bestuif deze met bloem.
  2. Meng bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout in een middelgrote kom. Opzij zetten.
  3. Klop in een grote kom de boter en de suiker in ongeveer 2-3 minuten licht en romig. Klop de citroenschil erdoor. Voeg de eieren één voor één toe en klop na elke toevoeging langs de zijkanten van de kom. Het beslag kan op dit punt gaan schiften, maar het toevoegen van het bloemmengsel zou dit moeten verhelpen.
  4. Voeg het bloemmengsel, het citroensap en de yoghurt toe aan het botermengsel, beginnend en eindigend met de bloem. Roer tot het beslag glad is.
  5. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm. Bak in het onderste deel van de oven gedurende 30-35 minuten (begin met controleren ongeveer 25 minuten) of tot een caketester er schoon uitkomt. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en keer hem dan om op een koelrek om volledig af te koelen.

IJZER

  1. Meng in een middelgrote kom poedersuiker, citroenschil, citroensap en zout. Roer tot het glazuur glad is en voeg indien nodig meer citroensap toe. Giet of schep het glazuur over de taart.

You Might Also Like

Eenvoudige abrikozencake

Ideeën voor kerstkoekjes: Rudolph Smash Cookies

Nieuw boek! – ‘Het is veilig en sylt överallt’

Ideeën voor kerstdesserts: vastzittende kerstcakepops

Share This Article
Facebook Twitter Email Print
Leave a comment

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Over ons

DessertBox.be: Stil je zoete trek met een heerlijke reis langs onweerstaanbare desserts. Van klassieke favorieten tot innovatieve creaties, ontdek samen met ons de verrukkelijke wereld van verwennerij.

Laatste bericht

Ideeën voor kerstkoekjes: Rudolph Smash Cookies
January 24, 2024
Pumpkin Crisp – Bespaar ruimte voor het dessert
January 24, 2024
  • Home
  • Gezond eten
  • Koekjes
  • Woestijnbars
  • Cupcake
Reading: Citroenbundtcake met citroenglazuur
Share
© 2024 Dessertbox.be Alle rechten voorbehouden.
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?