Deze Blueberry Dutch Baby Pannenkoek is een heerlijk ontbijtrecept dat perfect is voor speciale gelegenheden, maar gemakkelijk genoeg voor een doordeweekse dag!
Waarom we dol zijn op dit eenvoudige en heerlijke ontbijtrecept
Soms aangeduid als Duitse pannenkoeken, zijn Nederlandse baby’s een gemakkelijke en heerlijke gebakken ontbijtpannenkoek die helemaal gezwollen en goudbruin aan de randen bakt, en dicht en vlazig in het midden. Het beslag wordt in een blender opgeklopt en vervolgens in een superhete oven gegooid. Het geheel komt in een mum van tijd samen en het is zo heerlijk! We maken al jaren een gewone versie en hebben onlangs besloten om voor het bakken wat verse bosbessen toe te voegen. Het maakte een toch al geweldig ontbijt nog beter.
Dit gerecht is een geweldig ontbijt voor vakanties of speciale gelegenheden, omdat het er indrukwekkend uitziet, heerlijk smaakt en supersnel klaar is. We serveerden de onze met extra bosbessen, een laagje poedersuiker en een scheutje ahornsiroop. Ze waren een enorme hit!
Ingrediënten die je nodig hebt om Blueberry Dutch Baby Pannenkoeken te maken:
- Eieren
- Meel voor alle doeleinden
- Melk
- Boter
- Bosbessen
- Suiker
- Zout
Zo maak je een Blueberry Dutch Baby-pannenkoek:
- Verwarm uw oven voor. Verwarm uw oven voor op 425 ℉. Zodra de oven bijna verwarmd is, doe je de boter in je ovenschaal en zet je deze in de oven om te smelten. Het duurt maar een paar minuten. Zodra het volledig gesmolten is, haalt u uw gerecht uit de oven en zet u het op het fornuis.
- Maak het pannenkoekbeslag. Voeg ondertussen de melk, eieren, suiker, bloem en zout toe aan een blender. Meng op een lage stand en mix tot het beslag glad is.
- Bakken. Giet het beslag in uw voorbereide ovenschaal. Draai indien gewenst met de punt van een mes om de gesmolten boter te verdelen. Beleg met bosbessen, zet in de oven en bak gedurende 14-16 minuten of totdat de pannenkoek langs de randen begint te puffen en goudbruin wordt.
- Dienen. Haal uit de oven en snijd in plakjes. Serveer met warme ahornsiroop, poedersuiker en extra bosbessen. Genieten!
Tips & Suggesties
Koken voor een menigte
Dit recept kan indien nodig eenvoudig worden verdubbeld. Bak in een ovenschaal van 9 x 13 inch.
Schakel het fruit om
Wij vinden dit heerlijk bij bosbessen, maar je kunt ook frambozen, bramen, in blokjes gesneden perziken, in plakjes gesneden bananen of in blokjes gesneden appels proberen.
Op zoek naar meer heerlijke ontbijtrecepten?
Bosbessen Hollandse Babypannenkoek
Verse bosbessen voegen een heerlijke smaak en kleur toe aan ons favoriete Nederlandse babypannenkoekrecept. Het is een heerlijk ontbijtrecept dat perfect is voor speciale gelegenheden, maar makkelijk genoeg voor een doordeweekse dag!
Porties: 4 porties
Calorieën: 244kcal
- Verwarm uw oven voor op 425 ℉. Wanneer de oven ongeveer 400 ℉ is, voeg je de boter toe aan een 8×8 vierkante of 2 liter ovale ovenschaal en zet je deze in de oven om te smelten. Let op de boter om er zeker van te zijn dat deze niet bruin wordt. Zodra het volledig gesmolten is, kunt u het uit de oven halen en op uw fornuis zetten.
- Terwijl de oven voorverwarmt, doe je de melk, eieren, suiker, bloem en zout in een blender. Gebruik de beslagstand of een lagere stand op uw blender en mix tot alle ingrediënten glad zijn.
- Giet het beslag in je hete pan over de gesmolten boter. Als de boter zich alleen naar de randen verspreidt, kun je een botermes gebruiken om hem rond het beslag te draaien. Strooi de bosbessen over het beslag.
- Bak gedurende 14-16 minuten of totdat de pannenkoek langs de randen begint te puffen en goudbruin wordt.
- Haal uit de oven en snijd in plakjes. Serveer met warme ahornsiroop, poedersuiker en extra bosbessen. Genieten!
Calorieën: 244kcal | Koolhydraten: 24G | Eiwit: 9G | Vet: 12G | Verzadigd vet: 7G | Meervoudig onverzadigd vet: 1G | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4G | Trans vet: 0,4G | Cholesterol: 163mg | Natrium: 140mg | Potassium: 170mg | Vezel: 1G | Suiker: 5G | Vitamine A: 569IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 89mg | Ijzer: 2mg
www.superhealthykids.com
Natalie Monson
Ik ben een geregistreerde diëtist, moeder van 4 kinderen, fervent liefhebber van eten en sterk voorstander van gezonde gewoontes. Hier vindt u veel heerlijke recepten vol fruit en groenten, tips om uw kinderen beter te laten eten en intuïtieve eters te worden en veel hulpmiddelen om uw gezin te voeden.
Meer informatie over Natalie