French Toast Casserole is een heerlijk warme en geruststellende ontbijtschotel met precies de perfecte hoeveelheid zoetheid. Het voedt een menigte, kan van tevoren worden klaargemaakt en het duurt slechts enkele minuten om in elkaar te zetten.
Waarom we van deze gebakken wentelteefjes houden
Gebakken French Toast is ons antwoord als we een ontbijt willen dat speciaal aanvoelt, maar ook niet de hele ochtend hoeven te zwoegen boven het fornuis. (En laten we eerlijk zijn: hoe vaak willen we dat eigenlijk doen??). Mijn hele familie is dol op deze geruststellende ovenschotel. En ik vind het geweldig dat het zo gemakkelijk te combineren is! Je kunt hem de avond ervoor in elkaar zetten, wat erg handig is op drukke ochtenden. Maar meestal gooi ik ‘s morgens het hele ding in elkaar. Hoe dan ook, het is heerlijk. De randen worden bruin en knapperig, terwijl de binnenkant zacht en mals wordt. En de crumble-topping is gewoonweg goddelijk! Dit is een recept dat je keer op keer zult maken.
Ingrediënten voor gebakken wentelteefjes:
- Brood – we gebruikten een zuurdesembrood van 1 pond.
- Eieren – dit recept vraagt om grote eieren.
- Melk – we gebruikten 2% melk, maar eigenlijk is elke melk hier voldoende. Een hoger vetgehalte zorgt voor een rijkere smaak.
- Bruine suiker – voegt een rijke, karamelachtige smaak toe.
- Vanille-extract en kaneel – voegt een warme, lekkere smaak toe.
- Meel – voor alle doeleinden werkt hier het beste.
- Boter – we gebruikten gezouten boter.
Hoe gebakken wentelteefjes te maken
- Kubus het brood en doe het in a grote kom.
- Garde samen de eieren, melk, bruine suiker, vanille en kaneel.
- Toevoegen het natte mengsel bij het brood en roer om te combineren.
- Giet alles in een ingevette pan van 9 x 13 inch.
- Combineren Doe de bloem, bruine suiker, kaneel en boter in een kleine kom tot het mengsel op grove kruimels lijkt.
- Strooi de kruimellaag over de braadpan.
- Bakken in een oven van 350 graden gedurende 35-40 minuten of tot het lichtbruin is en het custardmengsel gaar is.
Beste broodsoort voor gebakken wentelteefjes
Dit zijn de 3 belangrijke factoren bij het beslissen welk brood je moet kiezen:
- Je wilt de mogelijkheid hebben om het brood in blokjes te snijden of te snijden, dus ongesneden brood is het beste.
- Voor gebakken wentelteefjes moet het brood in een mengsel van eieren en melk worden gedrenkt om het vla-eindproduct te creëren. Als het brood dun gesneden of te zacht is, zal het uiteindelijk geen goede textuur hebben. Kies voor een stevig, stevig brood.
- Een groot deel van de smaak komt van de kruiden of mix-ins die je gebruikt, maar het brood moet ook lekker smaken! Het is het hoofdbestanddeel van het gerecht.
Favoriete broodsoorten voor wentelteefjes
- Brioche – een rijkere versie van sandwichbrood. Het is een stevig brood waardoor het zijn vorm behoudt nadat het het eimengsel heeft opgenomen, en het kan worden gekookt tot een afgewerkt gerecht met een knapperige buitenkant en een zachte, romige binnenkant.
- Challah – Dit is een eierachtig brood dat enigszins lijkt op Brioche. Het kan custard opnemen zonder in te zakken en wordt mooi bruin aan de buitenkant, maar laat je met de romige binnenkant achter die je wilt met wentelteefjes.
- Stokbrood – Dit is een brood met een stevige korst en heeft geen probleem om vla op te nemen en stevig te blijven. In tegenstelling tot brioche of challah maakt een stokbrood een wentelteefje dat taaier is. Laat het extra lang in het ei-melkmengsel weken, zodat het goed zacht wordt.
- Zuurdesem – Een van onze persoonlijke favorieten! Het is een taai brood met een geweldige textuur, en de zuurdesemsmaak balanceert mooi met de zoetheid van de ovenschotel.
Meer wentelteefjesrecepten om te proberen:
Franse Toastbraadpan
French Toast Casserole is een heerlijk warme en geruststellende ontbijtschotel met precies de perfecte hoeveelheid zoetheid. Het voedt een menigte, kan van tevoren worden klaargemaakt en het duurt slechts enkele minuten om in elkaar te zetten.
Porties: 12 porties
Calorieën: 259kcal
- Verwarm de oven voor op 350 graden en vet een pan van 9 x 13 inch in.
- Snijd het brood in blokjes van 1 inch en doe het in een grote kom.
- Klop in een aparte kom de eieren, melk, bruine suiker, vanille, kaneel en zout samen. Giet het over de broodblokjes en roer het voorzichtig door elkaar. Verdeel het mengsel gelijkmatig in de voorbereide ovenschaal.
- Voeg voor de kruimellaag de bloem, bruine suiker en kaneel toe aan een kleine kom. Roer om te combineren en snijd de boter er met een vork of je vingers door tot het mengsel op grove kruimels lijkt. Strooi over de ovenschotel.
- Bak gedurende 30-40 minuten of tot ze lichtbruin en gaar zijn.
- Serveer warm met verse plakjes banaan en ahornsiroop!
Calorieën: 259kcal | Koolhydraten: 36G | Eiwit: 10G | Vet: 8G | Verzadigd vet: 4G | Meervoudig onverzadigd vet: 1G | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2G | Trans vet: 0,2G | Cholesterol: 120mg | Natrium: 319mg | Potassium: 252mg | Vezel: 2G | Suiker: 16G | Vitamine A: 374IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 133mg | Ijzer: 2mg
www.superhealthykids.com
Natalie Monson
Ik ben een geregistreerde diëtist, moeder van 4 kinderen, fervent liefhebber van eten en sterk voorstander van gezonde gewoontes. Hier vindt u veel heerlijke recepten vol fruit en groenten, tips om uw kinderen beter te laten eten en intuïtieve eters te worden en veel hulpmiddelen om uw gezin te voeden.
Meer informatie over Natalie