Op zoek naar ideeën voor kerstdesserts? Hoe zit het met deze Stuck Santa Cake Pops? Super schattig (ook al zijn cakepops niet zo populair als vroeger).
Ingrediënten:
- Gekookte cake (voor de cakepops)
- IJshoorntjes (klein)
- Glazuur (rood)
- Icing of candy melts (in wit en zwart)
- Krakeling stokjes
- Fondant of Peanut M&M’s gedoopt in zwart glazuur (voor de schoenen van de Kerstman)
Gereedschappen die je nodig hebt:
- Bakpapier
- Tandenstokers
- Een goed mes
- Spuitzak
- Neem je cake (gekookte, gebroken en gemengde cake) en rol ze in balletjes om je cake pops te maken.
2. Neem je ijshoorntjes en snij de uiteinden eraf. We hebben alleen de bovenkant nodig, die als schoorsteen gaat fungeren.
3. Neem je cakepops met je rode glazuur en doop er één kant in.
4. Steek het glazuuruiteinde van de cakepop in je ijshoorntje.
5. Doop je pretzelstokjes in het rode glazuur en laat ze op het bakpapier liggen om uit te harden. Je wilt een goede hoeveelheid glazuur toevoegen.
6. Doop de andere uiteinden van de cakepops in het rode glazuur.
7. Zodra de poten zijn geplaatst, steek je ze in de cakepop om de benen van de Kerstman te vormen.
8. Neem je kerstschoenen van fondant (of Peanut M&M’s gedrenkt in zwart glazuur) en plak ze op het uiteinde van de poten. Ga door met het toevoegen van details aan de Kerstman met het witte glazuur (om de randen van zijn kerstmanpak en de sneeuw op de schoorsteen te maken).
9. Gebruik een tandenstoker om de gesp van zijn riem te maken.
10. Serveer en geniet. Hoe leuk zijn deze?!