Jongens, het is ZO LANG geleden dat ik de kans heb gehad om te bloggen, ik was bijna vergeten hoe ik hier tutorials moest plaatsen! Ik ben tegenwoordig meer gefocust op de verkoopkant van Melissa Joy, dus het ‘how-to-cookie’-gedoe heeft de neiging buiten de boot te vallen. Ik heb een galerij met mijn werk aan de menubalk toegevoegd, geordend op categorie, voor degenen die meer geïnteresseerd zijn in wat ik onlangs heb gemaakt. Dat is nog steeds een werk in uitvoering. Ik ben beter in bakken dan in deze webrommel, maar ik kom er wel!
Voor vandaag heb ik een kleine tutorial gemaakt over hoe je mijn mooie poinsettiakranskoekjes kunt maken! Hallelujah! En als je een koekjesdecorateur bent, is kort en bondig tijdens de maand december een goede zaak. Deze tutorial is ook voor mijn eigen referentie, want volgend jaar heb ik zeker een opfriscursus nodig over hoe ik ze opnieuw kan maken. #midlifebrein
Hier is een fotodagboek over het maken van kerstkoekjes met poinsettiakransen! Beginnend met een favoriet koekjesrecept en ivoorkleurige royal icing…
Ik gebruikte die ronde koekjesvormer als richtlijn om de cirkels te tekenen. Ik ben zo ordinair.
Ik heb tip nr. 2 gebruikt om de kerststerren te maken. Begin met de punt in het midden van de bloem en sleep deze naar buiten. Ik heb een aantal fantastische, sprankelende gouden hagelslag die ik van CookieCon heb gekregen voor het midden, maar gele muskusschelpen zouden ook geweldig zijn.
En klaar! Het kost wat tijd en geduld om deze te maken (zoals de meeste gedecoreerde koekjes doen, toch?!), maar ik ben er zo dol op. Absoluut een van mijn favorieten dit seizoen!
Fijne feestdagen voor jullie, mijn vrienden. Ik hoop dat ik hier terugkom om vóór de volgende kerst nog een kleine tutorial met jullie te delen. 😉 Tot dan, veel bakplezier…of nog belangrijker, veel plezier met koekjes ETEN!